Bommelding is niet grappig

'T LOO, OLDEBROEK Mocht je binnenkort nog in een vliegtuig stappen, denk dan niet grappig te zijn door te roepen dat je een bom bij je hebt!
Ook al is het een grapje, je komt zeker in de problemen. Dit ontdekte de afgelopen tijd ook de volgende personen:

Een 44-jarige Nederlander is in Ierland opgepakt.
Hij beweerde hij op een vlucht van Amsterdam naar Aruba dat hij een bom bij zich had. Het toestel van ArkeFly moest een noodlanding maken in het Ierse Shannon.

Een 40-jarige Amsterdammer is opgepakt nadat hij op Eindhoven Airport een valse bommelding had gedaan. Na zijn aanhouding liet hij aan de marrechausse weten dat het om een grap ging.
De man zei bij de controle tegen een veiligheidsmedewerker iets over ’een grote bom’.
De marechaussee stopte de controle en verhoorde de man. Tijdens het verhoor onthulde hij zijn ’grap’.

Een 42-jarige vader uit Duitsland grapte tijdens de controle dat hij een bom in zijn onderbroek had zitten. Hierop werd hij gearresteerd.
De man hangt waarschijnlijk een boete van ongeveer 1.000 euro boven het hoofd.
Ook de vliegmaatschappij kon de grap niet waarderen en weigerde de man, zijn vrouw en kinderen nog naar Egypte te vliegen. Hiermee viel ook hun vakantie in het water.

Op de luchthaven van Zaventem (België) vond men op vijf verschillende plaatsen teksten met een bommelding en een lettercombinatie waarvan de betekenis niet achterhaald kon worden.
De dader bleek een Nederlander te zijn. Hij heeft inmiddels bekend.

Een 66-jarige Fransman werd in de Verenigde Arabische Emiraten opgepakt toen hij een grapje over een bom had gemaakt.
De buurman van de man vroeg of de Fransman een pakketje op de lege plaats naast hem wilde leggen. "Ik hoop niet dat het een bom is!" grapte de man. Dit werd weer gehoord door een bemanningslid die de politie inschakelde.

In Nederland is de maximale gevangenisstraf voor een valse bommelding vier jaar.