Busje met geld

Anne-Roos 3.029 maal bekeken.
bank, bankbiljet, china, geld, veel, tellen

XI'AN - Medewerkers van een bank in China keken vreemd op toen namens een klant een bestelbusje vol met bankbiljetten bezorgd werd met de bedoeling het geld op een rekening gestort te krijgen.
Een aantal vrouwen laadden zeven grote dozen met bankbiljetten uit de bestelbus en brachten ze de bank binnen.
Volgens de vrouwen zaten er 500.000 briefjes van 1 renminbi in de dozen, wat overeenkomt met zo'n 55.000 euro.

Omdat de bankbiljetten oud waren en in slechte conditie verkeerden konden de bankmedewerkers ze niet met hulp van de telmachine tellen. Daarom moesten zij het geld met de hand tellen.
De bank in Xi'an in de provincie Shaanzi zette 8 medewerkers aan het tellen. Na drie uur hadden zij nog maar 40.000 renminbi geteld.

Een woordvoerder van de bank vertelde dat de klant van tevoren nog wel had gebeld over het storten van het geld, maar hij had niet vermeld hoeveel briefjes het waren.

"Hij zei dat hij voor de veiligheid het geld met een bestelbus zou laten brengen." vertelde een woordvoerder van de bank aan de krant Huashang Daily.
"We hebben zo snel mogelijk alle managers en controleurs erbij geroepen om te tellen. Er waren nog maar een paar mederkers die de overige klanten konden helpen."

Het is niet bekend gemaakt namens wie het geld gebracht werd, maar de krant gaat ervan uit dat het een belangrijke klant is die door zijn werk over zoveel briefgeld beschikte.