Winnaar Klimaatstraatfeest

WAALWIJK - De Peter Corneliusstraat in Waalwijk is de winnaar van het Nationale Klimaatstraatfeest. De bewoners hebben een superstraatfeest gewonnen met een optreden van zanger Jim Bakkum op 29 mei.
Weerman Piet Paulusma en voorzitter Lodewijk de Waal van de HIER campagne schonken groene champagne en deelden klimaattaart uit aan de winnaars van het Nationale Klimaatstraatfeest.

Meer dan vijfduizend straten deden mee aan de wedstrijd om de titel meest klimaatbewuste straat van Nederland.
De bewoners van de Peter Corneliusstraat bleken het energiezuinigst. Zij verdienden de meeste punten door onder meer spaarlampen te gebruiken en huizen te isoleren. Ook voeren ze actie voor de komst van een windmolen in de buurt.

De provincie Brabant kan trots zijn. In de landelijke top tien staan maar liefst vier Brabantse straten. Naast de Peter Corneliusstraat in Waalwijk, waren dat de Langendijk in Tilburg, de Tourslaan in Eindhoven en de Prins Bernhardstraat in Hoogerheide.

De Klimaatstraatfeest-competitie werd voor de tweede keer gehouden. Dit jaar deden in totaal 12.425 Nederlandse huishoudens in 5507 straten mee met energiebesparingen. In vergelijking met vorig jaar deden bijna 70 procent meer straten mee.

Klik hier voor meer informatie over de HIER campagne.