17 jarige hollander wordt stierenvechter

NIEUW-SCHOONEBEEK -  De één vindt het dierenmishandeling, de ander noemt het kunst. De 17-jarige Reinoud Homan uit Nieuw Schoonebeek (Drenthe) behoort tot die laatste groep.
Zijn grote passie is stierenvechten. Eind oktober begint hij zelfs aan de opleiding tot stierenvechter, of 'matador', zoals je ook kan zeggen.

Toegelaten worden tot de opleiding aan de 'Escuela Taurina' is niet eenvoudig. Buitenlanders komen er maarmoeilijk binnen. Reinoud hield echter vol. "Ze hadden daar iets van: dit is iets Spaans", vertelt hij. "Maar zekonden me niet weigeren als inwoner van een EU-land."

De 'gezonde boerenjongen' werd als klein joch al gek van het stierenspektakel toen zijn buurjongen -Bas- hemmeenam naar een wei met jonge bokken.
Gewapend met een rood tafelkleed werd er vol vuur 'stierenvechtertje' gespeeld.

"Gelukkig word je tijdens de opleiding niet meteen tegenover een stier gezet!"Echt het juiste moment heeft Reinoud niet gekozen. Zelfs in sommige Spaanse provincies wordt het stierenvechten al verboden. Volgens Reinoud worden de andere provincies nog fanatieker in het behouden van deze Spaanse traditie."Er zit zoveel meer achter. Voor mij is het kunst," zegt Reinoud. "Ik ga er voor!"
Dat hij het serieus meent, blijkt wel uit het feit dat hij al 5 jaar Spaans heeft gestudeerd.

Ben je al nieuwsgierig naar hoe hij het doet? Dan moet je nog 5 jaar wachten, want dan is hij klaar met zijn opleiding.

Hieronder een interview met Reinoud:
 

Maar...

Tijdens het programma van Paul de Leeuw (madiwodovrijdagshow) vertelde Reinoud dat hij het allemaal verzonnen had.
Volgens hem toont dit aan dat de media verhalen niet goed controleren.

Nieuwsneus heeft het verhaal geschreven naar aanleiding van zijn eigen interview op de radio en een interview aan een Drentse krant. Daarna hebben we voor de zekerheid gecontroleerd of de school ook echt bestond. En deze bestaat.