Opladervrij

'T LOO - Ken je dat, heb je net lekker de hele dag in de zon gelegen op het strand, wil je je ouders bellen, is je mobiel leeg.
Het Franse bedrijf SunPartner Group is bezig dat voor je op te lossen. Zij hebben 'Wysips' uitgevonden, dat zonlicht en licht van lampen omzet in elektriciteit.

Het is de bedoeling om uiteindelijke de uitvinding in de schermen van telefoons, tablets en horloges toe te passen.
Ze denken er in 2014 voor klaar te zijn.

Wysips staat voor: What You See Is Photovoltaic Surface, wat zoiets betekent als: Het enige wat je ziet is een dun laagje fotofolie.
Het eerste probeersel is in staat om een mobiel, die 10 minuten in het licht heeft gelegen, vier minuten langer aan te laten staan.

Onzichtbaar
Het uitgevonden materiaal wordt als een dunne laag bovenop een grote verzameling van hele kleine lenzen gelegd om een superdunne laag te krijgen die nog steeds stroom kan maken.
Het aanbrengen van 'Wysips' in smartphones en tablets heeft geen invloed op de scherpte, de leesbaarheid of de lichtsterkte van het apparaat.

Hieronder zie je een nogal lange demonstratie, waarbij ze een klein lampje laten branden op de stroom dat 'Wysips' maakt dat op een mobiel geplakt zit.