Patatje halen

MONTREAL - Je zal het maar meemaken, je woont in Canada, de paasvakantie is net begonnen en je vraagt je vader om een patatje met kip bij Kentucky Fried Chicken, zit je even later samen met vier anderen in de kleine bus om 1.682 kilometer te rijden.

Dit overkwam Jason Lufty. Toen hij over het patatje begon, had zijn vader daar ook wel zin in. Maar dan wel bij de allereerste Kentucky Fried Chicken vestiging. Klein probleem het Harland Sanders Cafe waar Kentucky Fried Chicken begon ligt ruim 1.500 kilometer verderop.

Even later zat Jason samen met zijn broer, zijn vader en een vriend van zijn vader met zijn twee zoons in de auto om twee dagen later waarvan 15 uur in de auto aan te komen bij Harland Sanders Cafe de plaats waar Kentucky Fried Chicken ooit begonnen was.

Na een kort bezoek aan het kleine museum, het kopen van een T-shirt als bewijs dat ze er geweest waren en natuurlijk het eten van een patatje met een chicken bucket vertrokken de heren weer om door 5 Amerikaanse Staten en 2 Canadese staten te rijden om twee dagen later weer thuis te komen.