Boeken tegen de kou

Anne-Roos 3.344 maal bekeken.
kou, boek, verbranden, wales, warmte, winter

SWANSEA In Groot Brittanië is het momenteel erg koud. Op veel plaatsen ligt de temperatuur onder de 10 graden onder nul en soms zelfs wel 20 graden onder nul!

Veel huizen hebben geen centrale verwarming en hebben alleen een open haard.
Omdat iedereen nu hout en steenkool wil hebben, is de prijs hiervan erg omhoog gegaan.
Een aantal bejaarden in Wales hebben daar wat op gevonden. Zij kopen voor heel weinig geld een stapel boeken bij een kringloopwinkel. Dat is veel goedkoper!

Ter vergelijking de boeken kosten maar tien pence per kilo, terwijl een kilogram steenkool al snel 25 pence kost.
Encyclopedieën branden lang (zeker als ze een harde kaft hebben), bij telefoonboeken wordt aangeraden eerste de kaft te verwijderen, omdat daar plastic in zit.

Het barre winterweer treft iedereen in Groot-Brittannië al dagen lang. Veel scholen blijven dicht, vooral op het platteland, omdat ze door de sneeuw onbereikbaar zijn geworden.
Door gebrek aan strooizout zijn binnenwegen onbegaanbaar. Op luchthavens is het een chaos. Veel vluchten zijn uitgevallen en passagiers op de Londense luchthaven Heathrow moeten uren op hun koffers wachten omdat er te weinig personeel is.
Ook het Britse treinverkeer kampt met problemen. Overal rijden minder treinen waardoor mensen grote moeite hebben om op hun werk te komen.

Britse weerkundigen zeggen dat het ook de komende week erg koud blijft, maar dat er minder sneeuw zal vallen.