Deodorant tegen stank vuilnisbelt

Anne-Roos 2.356 maal bekeken.
vuilnis, stank, deodorant, vuilnisbelt, afvalberg, stortplaats

PEKING - Peking is de stank van de vuilnisbelten meer dan zat en heeft een nieuw wapen in de strijd gevonden.
Op de grote Asuwei stortplaats net buiten de Chinese hoofdstad worden komende maand meer dan honderd kanonnen neergezet die het afval moeten bespuiten met deodorant.
Zodra  het vuilnis bespoten is, wordt het bedekt met speciale doeken die stank opnemen. Daaroverheen wordt voor de zekerheid nog een keer deodorant gespoten.

Ondertussen gaat een machine bezig om de stinkende gassen uit het vuilnis te halen en daarmee elektriciteit op te wekken.

De deodorantkanonnen of de ´langeafstandsspuitbussen´ zoals ze ook wel worden genoemd, zijn bedacht door medewerkers van een stortinstallatie.
De deodorant is een biologisch mengsel en dus niet schadelijk voor de gezondheid.

De bewoners van Peking zijn de stank van de stortplaats meer dan zat en zijn ook steeds meer ongerust over de gevolgen die de stank zou kunnen hebben op hun gezondheid.

De ruim zeventien miljoen inwoners van Peking zorgen dagelijks voor meer dan 18 miljoen kilo huishoudelijk afval. Jaarlijks groeit deze hoeveelheid met ongeveer 8%.
Op dit moment wordt er nog maar 4 procent van het afval gerecycled (opnieuw gebruikt), maar China gaat proberen om dit naar 30% te krijgen, zodat er minder afval overblijft en dus ook minder stank wordt geproduceerd.