Blijf niet zitten bankjes

Anne-Roos 2.558 maal bekeken.
park, china, automaat, stalen punten, yantai Park

YANTAI - Parkbeheerders in China hebben een nieuwe manier gevonden om te voorkomen dat mensen te lang op de bankjes blijven zitten of erop gaan slapen.
Ze hebben stalen punten en een tijdschakelaar op de bankjes gemonteerd.

Als bezoekers van het Yantai Park in de provincie Shandong, Oost-China, te lang blijven hangen zonder dat ze een nieuw muntje in het apparaat gooien, komen de stalen punten langzaam omhoog.

De punten zijn te kort om te zorgen voor schade, maar ze zijn lang genoeg om mensen te laten vertrekken.

De parkbeheerders kregen het idee voor deze bankjes door het zien van werk van de Duitse kunstenaar Fabian Brunsing. Hij maakte een soortgelijke bank voor in het museum als protest tegen een wereld waar je voor alles moet betalen.

'Fabian dacht dat hij overdreef. Hij had niet zien aankomen dat een land als China de bankjes ook echt zou gaan gebruiken' vertelt een criticus.

Parken in China hebben last van een overvloed aan bezoekers. Mensen die de drukte en stank van de stad even proberen te vermijden.

"We moeten ervoor zorgen dat de bankjes en dergelijke door iedereen gebruikt kunnen worden. Met deze nieuwe bankjes voorkomen we dat iemand 's morgens een bankje uitzoekt en daar de rest van de dag op blijft zitten, alsof het zijn eigendom is.", vertelde een parkbeheerder. 

We hebben geprobeerd om dit artikel te controleren, maar hebben helaas geen Chinese bron gevonden.