Wonen in een bestelbus

Mischa 1.973 maal bekeken.
bestelbus, reizen, wonen, mike hudson

T LOO - Mike Hudson is 26 en was het zat om maar een ‘gewoon’ leven te leiden. Hij had een goede baan, maar wilde eigenlijk iets anders dan iedere dag naar het kantoor.

Daarom bouwde hij zijn oude bestelbus om tot een appartement om daarmee door Europa te rijden.

Het kostte hem vijf maanden om de bus om te bouwen, maar toen was het ook een luxe rijdende woning geworden. Het heeft een slaapkamer, zithoek, eethoek, toilet, douche en een keuken met koelkast en gasfornuis. De energie die nodig is voor de verlichting, koelkast en andere zaken krijgt hij via zonnepanelen op het dak.

Inmiddels rijdt hij al zo’n 300 dagen rond en heeft hij al meer dan 15.000 kilometer afgelegd. Hij ziet kans om voor slechts 15 euro per dag rond te komen. De diesel voor de auto betaald hij door lifters mee te nemen en door op pleinen te jongleren met vuurballen.

Inmiddels heeft hij rondgereden in Roemenië, Griekenland, Slowakije, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Het was niet altijd makkelijk, de bus is regelmatig kapot gegaan en in Slowakije raakte hij met de achterwielen van de weg toen hij op een smalle bergweg moest keren. Alleen door heel hard de rem in te duwen voorkwam hij dat hij een afgrond inrolde. Ook kwam hij enkele beren tegen.

Plannen om weer terug naar huis te gaan heeft Mike nog niet.