Camera gejat

Mischa 1.421 maal bekeken.
diefstal, kokoskrab, camera, onderzoek

CHRISTMASEILAND - Met grote nieuwsgierigheid keerde Annabel Dorrestein 's morgens terug bij haar onderzoeksplek. Gisteren had ze daar haar warmte-camera (die in het donker kan filmen) precies goed neergezet om 's nachts de vleerhonden te filmen.

De camera was verbonden met een grote accu en op een standaard gezet. Toen ze 's morgens dichterbij kwam schrok ze enorm. De plek die er de dag ervoor nog heel netjes had uitgezien was nu een chaos. De standaard was omgevallen, de stekker was verbogen, overal zaten diepe krassen in en het ergste nog: de camera was verdwenen!

Samen met haar collega heeft ze nog in het oerwoud gezocht, maar de camera was nergens meer te bekennen. Annabel heeft wel een vermoeden wie de camera van 3.000 euro gestolen heeft: een kokoskrab. Deze krabben kunnen zo'n meter breed worden en zo'n wegen ongeveer 4 kilo. Deze krabben hebben haar al vaker tijdens haar onderzoek bestolen, maar tot nu toe kon ze haar spullen na een korte achtervolging weer terughalen, maar dit keer niet.

Nu hoopt ze maar dat de verzekering de diefstal vergoed. En de volgende keer plakt ze er toch maar een zendertje op.