Zebra geboren in Artis

Mischa 1.409 maal bekeken.
Grevy zebra, zebra, artis, baby, dierentuin

AMSTERDAM - Het heeft even geduurd, maar na 13 maanden zwangerschap is op 10 januari in Artis een Gr�vy zebra geboren. Het is een jongetje (hengst) en hij heeft zijn eerste stapjes al gezet.

De mensen van de dierentuin hebben hem de naam Jambo gegeven. Dit betekent 'hallo' in het Swahili.

Binnenkort zal hij naar buiten mogen om samen met de negen andere zebra's over de 'Savanne' te lopen.

Misschien heb je al wel eens een grapje gemaakt over de zebra en zijn strepen, dat het net op een streepjescode lijkt. Voor de jonge zebra is het ook echt een soort streepjescode, want al na een paar dagen weet hij zijn moeder te herkennen aan de strepen.

De Gr�vy zebra komt eigenlijk uit Kenia en Ethiopi� maar daar hebben de zebras het erg moeilijk. De drinkplekken van de zebras worden ook gebruikt voor het vee van de boeren. Soms zetten ze er hekken omheen om ervoor te zorgen dat het vee veilig kan drinken. Dit zorgt er wel voor dat de zebras er niet meer bijkunnen. Ook wordt er veel op ze gejaagd om hun huid en het vlees.�

Om te voorkomen dat ze helemaal verdwijnen zorgen de Europese dierentuinen ervoor dat de groep Gr�vy zebras voldoende groeit, door actief met ze te fokken. Voor Artis en de zebras is het dus erg goed dat er weer een jonkie geboren is.

Hieronder de video van de geboorte: