Een sjaal, voor jou!

Anne-Roos 1.609 maal bekeken.
hartverwarmend, sjaal, facebook, verassing, breien

ROTTERDAM - In Rotterdam worden sinds kort op plekken waar veel mensen komen handgemaakte sjaals achtergelaten. Die zijn daar expres neergelegd door leden van een Facebookgroep.
Als je er één vindt, mag je 'm houden en krijg je er ook nog een lief briefje bij. Het overkwam Richard Bresser en Pop Koedam. Samen maken ze regelmatig een wandeling door het Kralingse bos, maar dit keer vonden ze op een bankje een tasje met daarin een gehaakte sjaal en een briefje. Op het briefje stond: 'Voor wie dit leest! Ik ben niet kwijt of verloren. Ik ben met liefde handgemaakt voor jou! Gewoon omdat ik het leuk vind om iets voor een ander te doen. Neem mij maar mee en geniet van dit warme gebaar.' Het briefje was ondertekend met: 'Facebookgroep De anonieme sjaal'.

Deze groep is opgericht door Linda Scheijgrond uit Renkum (Gelderland) toen zij een sjaal bij een supermarkt neerlegde. Ze had het idee gekregen toen ze een verhaal uit Canada had gehoord en ze gewoon zin kreeg om iets leuks voor iemand anders te doen. 

De groep is snel gegroeid en heeft nu al meer dan 7.800 leden. Ieder lid is vrij te achter te laten wat hij of zij wil (dus ook als je geen sjaals kunt haken...). Alleen mag je geen afval of rotzooi neerleggen. Het doel is om iemand onverwacht te laten glimlachen. Dat is in het geval van het Rotterdamse paar gelukt. 'Ik draag de sjaal met een grote glimlach.' Aldus Pop.