Mischa 117 maal bekeken.
kameel, baby, geboren, dierentuin

AMERSFOORT - Afgelopen week is in dierentuin Amersfoort een jong kameeltje geboren.

De dierentuin heeft er wel even op moeten wachten want een kameel is 13 maanden zwanger voordat de baby geboren wordt (bij mensen is dat 9 maanden). Volgens de dierenverzorger Loki Berends is alles goed gegaan. Het duurde even voordat het jonkie in de benen kwam, maar met wat hulp van de andere kamelen lukte het hem.

Inmiddels loopt het jonge kameeltje (dat trouwens een mannetje is) alweer vrolijk rond in en buiten het verblijf.

Het loont trouwens de moeite om de site van de dierentuin in de gaten te houden, want ze verwachten binnenkort een baby olifantje!

Hier een filmpje van het kameeltje:

 

Mischa 209 maal bekeken.
olifant, dronken, alcohol

YUNAN - Een groep van 14 olifanten waren een dorpje binnengelopen in de regio Yunan (China) op zoek naar eten.

Of ze ook veel gegeten hebben weten we niet, maar tijdens hun speurtocht kwamen ze een groot vat met 30 liter maiswijn tegen, die ze volledig hebben opgedronken. En ondanks het feit dat olifanten erg groot zijn en ze beter tegen alcohol zouden moeten kunnen is het tegenovergestelde waar.

Van een paar (olifant)slokken wijn wordt een olifant al dronken. En net als dronken mensen kunnen olifanten die dronken zijn niet meer goed lopen en vallen ze snel in slaap. Deze 14 olifanten werden een stukje verderop slapend in een thee-plantage gevonden.

Hoe groot de hoofdpijn was nadat ze wakker werden weten we niet.

En ondanks dat dit misschien de eerste keer is dat je van dronken olifanten hoort, gebeurt het vaker dan je denkt. In de natuur vallen zoete vruchten op de grond vallen en na een tijdje verandert de vruchtensuiker in alcohol. Als olifanten dan de vruchten eten, worden ze dronken.

Hoe dat in Afrika eruit ziet, kun je in onderstaand filmpje zien:

 

Dat olifanten niet de enigen zijn, kan je in onderstaand filmpje zien:

Mischa 90 maal bekeken.
papier, vliegtuig, guiness book of records

'T LOO - Iedereen heeft het wel eens geprobeerd: een papieren vliegtuigje vouwen en kijken hoe ver die komt. Als je geluk hebt komt hij tot de andere kant van de kamer, maar als je pech hebt stort hij gelijk voor je voeten neer.

John Collins is eigenlijk altijd papieren vliegtuigjes blijven vouwen en ontwerpt ze ook zelf. In 2012 kwam hij zelfs in het Guiness Book of Records terecht met het verst vliegende papieren vliegtuig ter wereld. Zijn vliegtuigje kwam ongeveer 75 meter ver!

De kunst van het maken van papieren vliegtuigjes is om ervoor te zorgen dat de lucht op de juiste manier langs het papier gaat. Daarom helpt het buigen van je papier soms al genoeg om een betere vlucht te krijgen.

Mocht je ook zo'n vliegtuig willen vouwen of wil je 'vreemde' vliegtuigen maken, zoals een vliegtuig die eruit ziet als een kleine wc-rol, kijk dan naar het filmpje hieronder. Er wordt Engels gesproken, maar als je gewoon nadoet wat John doet, dan lukt het je ook zonder dat je Engels verstaat.

 

Mischa 81 maal bekeken.
paspoort, nederlander, ind

AMSTERDAM - 19 Jarige Daniël Buter is geboren en getogen in Amsterdam en woont al bijna heel zijn leven bij zijn opa en oma. Zijn ouders zijn al heel lang geleden gescheiden en wonen in het buitenland. 

Het ging goed op school met Daniël en nadat hij klaar was met de havo wilde hij naar een nieuwe school om ICT te studeren. Omdat Daniël al ouder dan 18 was moest hij een kopie van zijn paspoort meesturen. Omdat Daniël nog geen eigen paspoort had, moest hij die eerst aanvragen op het gemeentehuis.

Wat er toen gebeurde had niemand verwacht. Voordat je een paspoort krijgt, wordt er gekeken of je wel in Nederland woont volgens de papieren op het gemeentehuis. Daar konden ze zien dat Daniël geboren was in Amsterdam en dat hij samen met zijn moeder een Nederlands paspoort had gedeeld. Toen zijn moeder naar de Dominicaanse Republiek terugkeerde heeft ze ook haar paspoort ingeleverd. Daarmee was ze geen Nederlandse meer. Maar erger, ook Daniël die nog steeds in Amsterdam woont was nu geen Nederlander meer.

Hadden hij en zijn oma dat eerder geweten, dan hadden ze kunnen zorgen dat Daniël een eigen paspoort kreeg voordat hij 18 was. De meneer van het gemeentehuis kon nu niet anders dan vaststellen dat Daniël geen Nederlander was. En omdat hij al langer dan een paar weken in Nederland was zonder een geldig paspoort, gaf hij dat door aan de mensen van de overheid die ervoor zorgen dat er mensen illegaal in Nederland wonen, de IND.

Binnen een paar dagen werd Daniël uitgenodigd om met hen te praten. Dit vond Daniël wel erg raar en hij vroeg een advocaat wat hij moest doen. Die gaf het advies om niet met de mensen van het IND te praten.

Omdat hij niet op de afspraak verscheen pakte de politie hem op en zette hem in de gevangenis!

Iedereen vond dit heel raar en zelfs de burgermeester van Amsterdam: Femke Halsema vond het niet leuk. Helaas kan ook een burgermeester hier niet zomaar iets aan veranderen.

Er is heel veel gepraat met de IND en geschreven en vandaag besloten de mensen van de IND dat Daniël toch een Nederlands paspoort krijgt!

Nu hoeft hij niet bang meer te zijn dat hij uit Nederland moet vertrekken en kan hij eindelijk aan zijn nieuwe studie gaan beginnen.

En Daniël zelf? Hij is super blij, 'Ik kan wel huilen van geluk, mijn nachtmerrie is nu eindelijk voorbij' jubelde hij toen hij het hoorde.

 

Mischa 91 maal bekeken.
navigatie, haven, frankrijk, water

MARSEILLE - Je rijdt met je auto in de regen op weg naar een afspraak en je bent super blij met de navigatie in de auto, nu hoef je zelf niet zo heel goed op te letten op de borden en kan je je ogen goed op de weg houden.

Nog even deze tunnel door en dan: PLONS!

Dat overkwamen al 5 personen de afgelopen tijd in het Franse Marseille. De automobilisten volgden de route die de navigatie aangaf, alleen zat er een fout in de navigatie. Die dacht dat er een tunnel onder de oude haven van Marseille doorging, maar helaas, die is nooit gebouwd.

Terwijl de automobilisten dachten dat ze schuin de tunnel inreden, reden ze eigenlijk schuin het water in.

Het laatste slachtoffer was een 56-jarige man die gelukkig zelf uit de auto kon klimmen. Hij werd opgevangen door de toegesnelde brandweer. De man was gelukkig niet gewond en was alleen erg koud geworden door het koude water en het slechte weer.

De politie heeft aangegeven dat ze maatregelen zullen nemen om het in het vervolg te voorkomen.

Mischa 151 maal bekeken.
Guiness Book of Records, record, basketbal, stuiteren

'T LOO - Al sinds haar vijfde stuitert Zaila Avant-Garde met een basketbal. Ze kon het steeds beter, zittend, lopend en zelfs met haar ogen dicht. En net als veel kinderen kreeg Zaila op een dag (ze was acht) een boek met alle records ter wereld: het Guiness Book of Records.

Toen ze daarin aan het bladeren was, zag ze dat er ook een record basketbal stuiteren met drie ballen in stond. Het record stond op 213 keer stuiteren in 1 minuut.

Dat moest beter kunde dacht Zaila en ze begon met oefenen. Eerst met twee ballen, toen met drie ballen en toen sneller en sneller. Jaren lang was ze aan het oefenen. Toen ze bijna 13 jaar was vroeg ze aan haar ouders een bijzonder verjaardagscadeau. Ze wilde graag voor haar verjaardag een poging doen om het record te verbreken!

Haar ouders hebben toen alles geregeld en op haar verjaardag begon ze voor een paar mensen van het Guiness Book of Records aan haar recordpoging.

En je raadt het natuurlijk al; het lukte haar!

En niet met 1 keer of 5 keer meer dan het oude record, maar 18 keer vaker dan het oude record: 231.

Hier de video van haar poging:

Mischa 122 maal bekeken.
Guiness book of records, spiegel, gebouw, saudi arabie

MADA'IN SALIH - In Saudi Arabië ligt al heeeel lang de kleine stad Mada’in Salih. Niemand zou er ooit van gehoord hebben, als er niet meer dan 2.000 jaar geleden mensen hadden geleefd die enorme ruimtes in de rotsen hadden uitgehakt om hun doden in te begraven. 

Er zijn er meer dan 75 en om die reden heeft de UNESCO (Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) het in 2008 op de wereld-erf-goed-lijst gezet. Op deze lijst staan gebruiken of plaatsen die zo belangrijk zijn voor de geschiedenis en de cultuur dat ze bewaard moeten blijven.

Ieder jaar komen er heel veel (oude) bezoekers kijken naar deze soms prachtige plekken.

Alleen wat doe je als je niet alleen ouderen maar ook jongeren naar jouw stad wilt trekken? Al snel kwam het idee om in het gebied een nieuw gebouw neer te zetten waar tentoonstellingen, concerten en andere evenementen gehouden konden worden. Maar ja, omdat het gebied op de wereld-erf-goed-lijst staat mag je er niet zo maar iets neerzetten. Het moet passen in de omgeving.

Een architectenbureau uit Italië kwam met de oplossing: De buitenkant van het gebouw wordt helemaal bedekt met spiegels. Daardoor zie je eigenlijk geen gebouw meer, maar de reflectie van de omgeving.

Zo gezegd, zo gedaan, binnen 4 maanden! was het nieuwe gebouw neergezet en konden er concerten worden gegeven aan 500 personen, of tentoonstellingen worden gehouden. Hierdoor werd de omgeving ook voor jongere bezoekers interessant.

Afgelopen week ontving het gebouw ook nog eens de titel: Grootste spiegelgebouw ter wereld, met 9.740 m2 aan spiegels.

Hieronder een filmpje van het gebouw:

En hier een filmpje over de omgeving:

Mischa 121 maal bekeken.
buldog, verdietig, instagram

DUITSLAND - Toen de eigenaresse voor het eerst haar nieuwe Engelse buldog zag, wist ze gelijk hoe zij zou moeten heten: Madame Eyebrows (mevrouw wenkbrouwen). En je hoeft maar 1 blik op haar te werpen om te weten waarom.

Doordat ze ook nog eens de typische wangen van een Engelse buldog heeft, lijkt het net of ze het helemaal niet naar haar zin heeft. Janine, de eigenaresse, kreeg dan ook van veel mensen te  horen dat ze zeker niet goed voor haar hond zorgde omdat hij zo verdrietig eruit zag.

Als grap heeft ze toen maar een Instagram account voor Madame Eyebrows aangemaakt om te laten zien dat ze echt wel leuke dingen deed.

Inmiddels heeft het account al meer dan honderdachtendertigduizend (138.000) volgers! En zeg nu eerlijk het is ook wel heeel schattig om te zien.

Ook een kijkje nemen op haar Instagram-account? Klik dan hier.

Of wil je eerst een verzameling van haar foto's en filmpjes bekijken in de video hieronder?

 

Mischa 121 maal bekeken.
green screen, grappig, foto

LONDEN - Toen de koningin van Groot Brittanië afgelopen zondag een speech gaf op de nationale televisie van haar land, had ze vast niet de bedoeling om veel creatieve mensen de tijd van hun leven te geven. De koningin droeg namelijk een stemmig groene jurk en dat deed een aantal mensen denken aan het zogenaamde 'green screen'.

Een green screen is een scherm dat helemaal groen is en vaak gebruikt wordt bij bijvoorbeeld het weerbericht, het journaal, maar ook bij films en tekenfilm makers. Het geeft de makers de mogelijkheid om heel eenvoudig het groen te vervangen door een plaatje of een filmpje. Met een paar muisklikken lijkt het dan ineens of de verslaggever voor een raam staat met uitzicht op de Eifeltoren, terwijl hij in werkelijkheid gewoon in zijn kamer staat voor een groen scherm.

En nu juist die kleur groen had de jurk van de koningin.

Het duurde dan ook niet lang voordat er grappemakers waren die haar een andere jurk gaven en die foto op het internet zette.

En of ze het zelf ook leuk vindt? Ik weet het niet, maar de Engelsen houden wel van wat humor.

Hier een video met een verzameling van de bewerkte fotos:

Hier wordt wat meer uitgelegd over het simpele gebruik van een green screen.