Van zwerver tot bekendheid in 24 uur

Anne-Roos 3.671 maal bekeken.


OHIO - Ted Williams was ooit een radiopresentator en de stem in veel radio-spotjes, maar door drank en drugs raakte hij zijn vrouw, zijn baan en zijn huis kwijt.

Al meer dan 14 jaar leefde Ted op straat. De afgelopen twee jaar gebruikte hij geen drugs of alcohol meer, maar hij kon maar geen baan vinden.
Heel af en toe kreeg hij via een vriend die altijd in hem was blijven geloven de mogelijkheid om een radio-spotje op te nemen.

Om verder aan geld te komen stond hij in Ohio bij de stoplichten te bedelen. Als mensen wat gaven, bedankte hij ze met zijn radio-stem.
Afgelopen dinsdag (4 januari) leek het Doral Chenoweth III (de beheerder van de website van de plaatselijke krant) leuk om een filmpje van Ted op de site te zetten.

Dat ene filmpje veranderde alles! Mensen die het filmpje gezien hadden begonnen het door te sturen naar anderen. Via Facebook en Twitter werd het filmpje nog sneller bekend en binnen een dag was het filmpje al bijna 5 miljoen! keer bekeken.

Ook mensen van de regionale radiozender hoorden zijn stem en lieten via de radio weten dat ze hem zochten. Met zijn laatste belminuten op zijn mobiele telefoon belde Ted de radio. Wat er toen allemaal gebeurde:

- hij werd gevraagd door heel veel radio-stations om teksten in te spreken.
- hij kreeg een auto aangeboden door een lokale dealer.
- hij kreeg een huis en een baan aangeboden als omroeper bij een Basketbalclub
- Kraft bood hem een contract aan als officiële stem van het merk en zijn eerste commercial is al opgenomen.
- Hij mocht komen in de grootste tv-show van het land en werd daarvoor naar New York gevlogen
- Hij ontmoette daar na 14 jaar zijn moeder weer

Wat het meeste opvalt bij iedereen die hem spreekt is niet alleen zijn mooie stem, maar ook zijn bescheidenheid en vriendelijkheid.

Meer over Ted, klik hier.