Vrouw lacht al 40 jaar niet meer

Anne-Roos 1.873 maal bekeken.
rimpels, lachen, 40 jaar

'T LOO - Om rimpels te vermijden is het slim om bijvoorbeeld niet te gaan roken. De 50-jarige Tess Christian heeft wel een hele bijzondere manier om geen rimpels te krijgen. Ze beweert al 40 jaar lang niet te hebben gelachen. Volgens Tess is dit de reden dat ze er zo jong uit ziet voor haar leeftijd. Er kon al die tijd geen lachje vanaf. Niet bij het televisie kijken, uitgaan met vrienden en zélfs niet bij de geboorte van haar dochter.

'Ik heb geen rimpels, omdat ik mijn gezichtsspieren zo heb getraind dat ik daar complete controle over heb.'  Er wordt vaak aan haar gevraagd of ze botox heeft ingespoten, maar hiervan is geen sprake zegt ze. Toch is ze niet de enige vrouw die deze methode gebruikt om rimpels te voorkomen, realityster Kim Kardashian heeft toegegeven dat ze ook probeerd zo min mogelijk te lachen. 

Maar nooit lachen is toch niet goed voor je? Tess ziet er niets negatiefs in. ,,Ik ben echt niet depri, ik houd van het leven. Ik heb alleen niet de behoefte om het aan iedereen te laten zien door een grote grijns op mijn gezicht te hebben." Psychologe Amanda Hills ziet dat echter anders. ,, Lachen is goed voor je geest. Als je lacht maak je endorphine aan, een stofje waar je gelukkig van wordt. Hoe meer je glimlacht, hoe gelukkiger je jezelf voelt. Je vertelt je hersenen dat je gelukkig bent, zelfs bij een neppe glimlach.''